Ontwerp voor de Goede Herderkerk in Rotterdam

Ontwerp voor de Goede Herderkerk in Rotterdam

Voor de Goede Herderkerk is aan de hand van de historische analyse, de problemen en de kansen een ontwerp gemaakt om het gebouw toekomst bestendig te maken.

Er is gekozen voor doorbestemming waarbij de kerk een kerk blijft en er extra functies worden toegevoegd om de rol van de kerk in de wijk te versterken.

De grootste ingreep is dat er nieuwe ruimte wordt toegevoegd door de ruimte onder het bestaande kerkplein te benutten. De bibliotheek die nu gevestigd is onder de kerkzaal wordt naar deze ruimte toe verplaatst. Op de plek van de oude bibliotheek wordt een leescafé gemaakt die in open verbinding staat met de nieuwe bibliotheek.  Van de ruimte tussen de school en de kerk wordt een plein gemaakt waaraan zich de nieuwe ingang van de bibliotheek bevind. Dit plein wordt geopend richting de zuidkant van het gebied. Als verbinding tussen de ‘onderwereld’ van de bibliotheek en de ‘bovenwereld’ van de kerk wordt op het verhoogde kerkplein een stiltecentrum gemaakt. Dit stiltecentrum is de blikvanger van de doorbestemde Goede Herderkerk.

IMG_2202IMG_2186 IMG_2188 IMG_2199 IMG_2211 IMG_2230 IMG_2238 IMG_2310