Personalia

Gerdien van der Graaff (1988) studeerde bouwkunde aan de TU Delft en architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is werkzaam bij KAAder kerkadvies als architect-onderzoeker op het gebied van (her)gebruiksmogelijkheden van kerkgebouwen. 

In 2012 studeerde zij cum laude af aan de VU en in 2013 aan de TU Delft op het gebied van herbestemming. In beide afstudeerscripties stonden protestantse wederopbouwkerken centraal. Haar VU-scriptie werd beloond met de Eervolle vermelding Master Scriptieprijs VU Letteren 2012.

Van 2014 tot 2016 werkte zij bij het atelier Rijksbouwmeester, onderdeel van het Rijksvastgoedbedrijf. Als adviseur architectuur en monumenten specialiseerde zij zich daar in complexe herbestemmingsopgaven en was onder andere betrokken bij de afstoot van de Koepelgevangenis in Haarlem en de Bijlmerbajes. 

In de periode 2016 – 2018 was zij werkzaam bij SteenhuisMeurs als architect en architectuurhistorica. Cultuurhistorische onderzoeken en transformatie-adviezen waren haar specialismen.

Daarnaast was Gerdien in de periode 2015 – 2017 als secretaris van de Beoordelingscommissie betrokken bij de verkoop van Paleis Soestdijk.